Εικ.2Την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Παγκρήτιου  Συλλόγου για το Νεανικό Διαβήτη για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη πραγματοποιήθηκε περίπατος των μελών και των φίλων του Συλλόγου από την Πλατεία 18 Άγγλων μέχρι το ακρομόλιο του λιμενοβραχίονα του λιμανιού του Ηρακλείου. Ακολούθησε ξενάγηση των μελών στο Ενετικό Φρούριο της Θάλασσας (Κούλες) και εκδήλωση στο καφεστιατόριο «Μαρίνα» στον ενετικό λιμένα Ηρακλείου, στην οποία τιμήθηκαν από τον Σύλλογο, με την απονομή τιμητικών πλακετών, οι διαβητολόγοι γιατροί Δημήτρης Μαμουλάκης (ΠΑΓΝΗ) και Άγγελος Παππάς (Βενιζέλειο), ο  πρώην Πρόεδρος  του Συλλόγου  Γιάννης Πατσάκης και η πρωταγωνίστρια του ντοκιμαντέρ του Συλλόγου μας «Αφού μπόρεσα εγώ μπορείτε και εσείς…», κ. Άννα Πεπονάκη.

 (https://www.youtube.com/watch?v=6cw9uS5cZAM&t=235s)
Το βράδυ φωταγωγήθηκαν, με το μπλε φως που συμβολίζει το διαβήτη, η Λότζια, η Κρίνη Μοροζίνη , ο Φάρος Χανίων και το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Λάμπρο Βαμβακά  για τη συνεχή υποστήριξή τους, τη διεύθυνση του «Μαρίνα» για την φιλοξενία της εκδήλωσης και τους τιμηθέντες για την προσφορά τους.
Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι ότι η διαχείριση του διαβήτη είναι τρόπος ζωής, με άσκηση, σωστή διατροφή και υγιεινό τρόπο ζωής που πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι, τα, δε, παιδιά με νεανικό διαβήτη πρέπει να τυγχάνουν της υποστήριξης του καθενός μας, αλλά και των συγκροτημένων δομών της κοινωνίας και της πολιτείας προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους.

Εικ.1

 

Εικ.2

Εικ.3

Εικ.4

Εικ.5

Εικ.8

faros pasyned1

Εικ.6

Εικ.7