διαβήτης

Στις 9/11/2013  διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα με θέμα « ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΟ ΣΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ Ι » που διοργάνωσε ο ΠΑΣΥΝΕΔ (ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ
) σε πολυχώρο του Δήμου Ηράκλειου. Είχαμε την χαρά να βρεθούμε ξανά με τα μέλη, παρακολουθήσουμε πολύ καλές ομιλίες από εξαιρετικούς επιστήμονες της Κρήτης, παρουσιάσεις νέων προϊόντων και μεθόδων στο θέμα της αντιμετώπισής του διαβήτη, ενώ πολύ θετική εντύπωσή έκανε στους γονείς καθώς και στα παιδιά μας, η ξενάγηση τους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης με συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού.

Στην εκδήλωση προέδρευαν ο κ. Μαμουλάκης Δημήτριος (Παιδίατρος- Παιδοδιαβητολόγος Δ/ντής ΕΣΥ –Παιδοδιαβ/κό Ιατρείο ΠΑ.Γ.Ν.Η. ) και ο κ. Κεφαλογίαννης Νικόλαος( Ιατρός Παθολόγος. με εξειδίκευση στο Διαβήτη Συντονιστής Δ/ντής ΕΣΥ – Διαβ/κό Ιατρείο Βενιζέλειο Νοσοκομείο).

Έγιναν οι παρακάτω, πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις:

« Η σημασία της Αυτομέτρησης»  Σταματελάτου Μαρία (Δρ. Παθολόγος – Διαβητολόγος, Επιμελήτρια Α ́, ΓΝ-ΚΥ Σητείας)

«Σύγχρονες Μορφές Ινσουλίνης» Βουρλιωτάκη Ειρήνη (Ιατρός Ενδοκρινολόγος, Επιμελήτρια Β ́ΕΣΥ, Βενιζέλειο Πανάνειο ΓΝ Ηρακλείου Κρήτης)

«Αντλία ή σχήμα πολλαπλών ενέσεων » Παπάς Άγγελος (Ιατρός Παθολόγος. με εξειδίκευση στο Διαβήτη Δ/ντής ΕΣΥ – Διαβ/κό Ιατρείο Βενιζέλειο Νοσοκομείο)   

«Διατροφική Εκπαίδευση στο σακχαρώδη Διαβήτη — Ισοδύναμα Υδατανθράκων» (Δασκαλάκη Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος)

Στην συνέχεια, ακολούθησαν Ερωτήσεις- Συζήτηση πάνω στα θέματα των αναλωσίμων, ταμείων κλπ. Συζήτηση για οργάνωση Συλλόγου και προβλήματα Μελών και ακολούθησε γεύμα.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Medtronic Hellas S.A. , της Bayer Hellas και της Novo Nordisk Ελλάς, που τους ευχαριστούμε θερμά καθώς χωρίς την συνδρομή τους, δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις.

Προσεχείς εκδηλώσεις  ΠΑΣΙΝΕΔ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στο Ηράκλειο:

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου ημέρα αφιερωμένη στο Διαβήτη, θα κάνουμε μετρήσεις σακχάρου ( με την ευγενική χορηγία της Abbott Diabetes Care) σε περαστικούς μπροστά από το Δημαρχείο Ηρακλείου από τις 10:00 έως 13:00 και όποιος επιθυμεί μπορεί να παραβρεθεί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και ακολουθώντας την παράδοση φωταγώγισης μνημίων σε όλο τον κόσμο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη , το Δημαρχείο Ηρακλείου ( Logia) θα φωταγωγηθεί μπλε στις 13-14-15/11/13.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου θα διοργανώσουμε μια εκδρομή στο φαράγγι του Αγίου Αντωνίου της Πατσού στο Ρέθυμνο αν υπάρχει ενδιαφέρον από τα μέλη. Ο σύλλογος θα αναλάβει το κόστος της μεταφοράς, ένα λεωφορείο από Χανιά και ένα από Ηράκλειο . Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πεζοπορία περίπου μιας ώρας και φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής. Ο σύλλογος θα καλύψει το κόστος του γεύματος για ένα άτομο ανά οικογένεια, που έχει πληρώσει την ετήσια συνδρομή στο σύλλογο για το 2013.

Για να γίνει σωστός προγραμματισμός της εκδρομής, (λεωφορεία, ταβέρνα) θα παρακαλούσαμε, αν ενδιαφέρεστε, να δηλώσετε συμμετοχή έως τις 10 Νοεμβρίου ημέρα της ημερίδας, ενημερώνοντας μας για τα άτομα που θα συμμετέχουν .

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον κ. Πατσάκη Γιάννη, στα τηλέφωνα 2810312501-6973500783 ή με την κ. Μαριάννα Μαυρίδου Μπουμάκη στα 2810251241-6973409526 ή με την κα Λούβαρη Βάσω στο 6972307627 για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.