14.11 5Ο Παγκρήτιος Σύλλογος για το Νεανικό Διαβήτη πραγματοποίησε και φέτος  εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για  το Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου.  Όπως και πέρυσι φωτίστηκαν με το μπλε φως του διαβήτη διάφορα μνημεία του Ηρακλείου (Περιφέρεια, Λότζια, Κρήνη Μοροζίνη). Εν τω μεταξύ, την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδρομή των μελών του Συλλόγου μας στο γραφικό Φαράγγι των Μύλων στο Ρέθυμνο για τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών μας και την προετοιμασία της εκδήλωσης της 14ης Νοεμβρίου.
 

 Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η κεντρική δράση μας στην Λότζια του Ηρακλείου, όπου έγιναν μετρήσεις ζαχάρου σε 376 άτομα, μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και οι περαστικοί συναντήθηκαν και συζήτησαν με τα μέλη του Συλλόγου μας και τους ειδικούς που βρέθηκαν στο σημείο.
Την εκδήλωση συνόδευε η πρώτη προβολή της ταινίας, παραγωγής του Συλλόγου μας, «Αφού μπόρεσα εγώ, μπορείτε και εσείς…». Πρόκειται για την καταγραφή της εμπειρίας παιδιών του Συλλόγου μας, με νεανικό διαβήτη, των γονιών τους και των γιατρών κκ. Δ.Μαμουλάκη και Α. Παππα. Πρωταγωνίστρια είναι, όμως, η εξαιρετική κυρία Άννα Πεπονάκη, 85χρονη σήμερα, η οποία έζησε από την παιδική της ηλικία με το διαβήτη. Άνθρωπος με καθηλωτικά φιλοσοφημένη στάση ζωής, άδολη ψυχή, απαράμιλλη αγωνιστικότητα και εξαιρετική θέληση, η οποία αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία και πρότυπο ζωής όχι μόνο για τα άτομα με διαβήτη, αλλά για τον καθένα.
Η ταινία θα είναι σύντομα προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.
Ευχαριστούμε όλους για την συμβολή τους, τα μέλη μας, τα μέλη του ΔΣ, τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια, τις Αρχαιολογικές Εφορείες Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, την ΕΛΟΔΙ, την ομάδα φοιτητών ιατρικής HelMSIC, την Medical Waste, και τις φαρμακευτικές

{joomplucat:9 limit=14}

εταιρείες Menarini, Abbot και Novonordisk.afisa2019