Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 10:45 το πρωί, ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ (ΠΑ. ΣΥ. ΝΕ. Δ.) σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Ιατρείο του Βενιζέλειου και το Παιδοδιαβητολογικό του ΠΑΓΝΗ διοργανώνουν Ημερίδα για το Διαβήτη στον Πολυχώρο του δήμου Ηρακλείου στην Παλιά Λαχαναγορά (Παραλιακή απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ) με θέμα « ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΟ ΣΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ Ι » . Ακολουθεί γεύμα .

Είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε να ενημερωθούμε για ότι νεότερο υπάρχει και να συζητήσουμε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή διαχείριση του διαβήτη. Για να γίνει καλύτερος συντονισμός της εκδήλωσης θα παρακαλούσαμε, αν ενδιαφέρεστε, να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή μέχρι τις Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, ενημερώνοντας μας για τα άτομα που θα συμμετέχουν, για να προγραμματίσουμε το Catering, και εάν θα έλθετε με μικρά παιδία για να έχουμε κάποια φύλαξη – απασχόληση και να μπορέσουν οι γονείς να παρακολουθήσουν καλύτερα την ημερίδα. Επίσης όσοι θα έρθουν από Χανιά ή Ρέθυμνο να ενημερώσουν εάν ενδιαφέρονται να έρθουν με λεωφορείο για να το προγραμματίσουμε.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου ημέρα αφιερωμένη στο Διαβήτη, θα κάνουμε μετρήσεις σακχάρου σε περαστικούς μπροστά από το Δημαρχείο Ηρακλείου από τις 10:00 έως 13:00 και όποιος επιθυμεί μπορεί να παραβρεθεί.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου θα διοργανώσουμε μια εκδρομή στο φαράγγι του Αγίου Αντωνίου της Πατσού στο Ρέθυμνο αν υπάρχει ενδιαφέρον από τα μέλη. Ο σύλλογος θα αναλάβει το κόστος της μεταφοράς, ένα λεωφορείο από Χανιά και ένα από Ηράκλειο . Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πεζοπορία περίπου μιας ώρας και φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής. Ο σύλλογος θα καλύψει το κόστος του γεύματος για ένα άτομο ανά οικογένεια, που έχει πληρώσει την ετήσια συνδρομή στο σύλλογο για το 2013.

Για να γίνει σωστός προγραμματισμός της εκδρομής, (λεωφορεία, ταβέρνα) θα παρακαλούσαμε, αν ενδιαφέρεστε, να δηλώσετε συμμετοχή έως τις 10 Νοεμβρίου ημέρα της ημερίδας, ενημερώνοντας μας για τα άτομα που θα συμμετέχουν .

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον κ. Πατσάκη Γιάννη, στα τηλέφωνα 2810312501-6973500783 ή με την κ. Μαριάννα Μαυρίδου Μπουμάκη στα 2810251241-6973409526 ή με την κα Λούβαρη Βάσω στο 6972307627 για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Medtronic Hellas S.A. , της Bayer Hellas και της Novo Nordisk Ελλάς , και η δεύτερη με την ευγενική χορηγία της Abbott Diabetes Care .

Θα παρακαλούσαμε τη συμμετοχή όλων . Ενημερώστε και όσους γνωρίζετε που έχουν Διαβήτη για να εγγραφούν στο Σύλλογο και παρακινήστε τους να έρθουν στις Εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 Ηράκλειο Κρήτης

Πολυχώρος Δήμου Ηρακλείου ” ΠΑΛΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ”

« ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΟ ΣΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ Ι »

10.45 – 11.00

Προσέλευση

11.00 – 11.10

Χαιρετισμοί

11.10 – 11.40

« Η σημασία της Αυτομέτρησης»

Εισηγητής : Σταματελάτου Μαρία Δρ. Παθολόγος – Διαβητολόγος, Επιμελήτρια Α ́, ΓΝ-ΚΥ Σητείας

11:40 – 11.50

«Σύγχρονες Μορφές Ινσουλίνης»

Βουρλιωτάκη Ειρήνη Ιατρός Ενδοκρινολόγος,

Επιμελήτρια Β ́ΕΣΥ, Βενιζέλειο Πανάνειο ΓΝ Ηρακλείου Κρήτης

12.00 – 12.30

«Αντλία ή σχήμα πολλαπλών ενέσεων »

Εισηγητής Παπάς Άγγελος Ιατρός Παθολόγος. με εξειδίκευση στο Διαβήτη Δ/ντής ΕΣΥ – Διαβ/κό Ιατρείο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

12.30 – 13.00

«Διατροφική Εκπαίδευση στο σακχαρώδη Διαβήτη — Ισοδύναμα Υδατανθράκων»

Δασκαλάκη Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

13.00 – 13.45

Ερωτήσεις- Συζήτηση

13.45 – 14.00

Συζήτηση για οργάνωση Συλλόγου και προβλήματα Μελών

Προεδρείο

Κεφαλογίαννης Νικόλαος Ιατρός Παθολόγος. με εξειδίκευση στο Διαβήτη Συντονιστής Δ/ντής ΕΣΥ – Διαβ/κό Ιατρείο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Μαμουλάκης Δημήτριος Παιδίατρος- Παιδοδιαβητολόγος

Δ/ντής ΕΣΥ –Παιδοδιαβ/κό Ιατρείο ΠΑ.Γ.Ν.Η.