διαβήτης Σαμαριά 2014Σας ενημερώνουμε ότι στις 30/08/2014, ο (ΠΑ. ΣΥ. ΝΕ. Δ.) ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ – www.pasined.gr, σε συνεργασία με το Παλαιοβιολογικό Ιατρείο ΠΑΓΝΗ και το Διαβητολογικό Κέντρο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, διοργανώνει μια εκδήλωση (SWEET PASS) για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση πάνω στο θέμα του νεανικού διαβήτη, στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 50 άτομα με νεανικό διαβήτη από όλη την Ελλάδα που θα φέρουν πρωτοποριακά συστήματα συνεχούς καταγραφής σακχάρου(real time) υπό την ευγενική χορηγία της Medtronic Hellas & Bayer Hellas καθώς και επιστημονικό ιατρικό προσωπικό. Θα ξεκινήσουμε την διαδρομή στο φαράγγι της Σαμαριάς από το Ξυλόσκαλο στις 07:30πμ και θα φτάσουμε στην Αγ.Ρούμελη όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Με αυτή την εκδήλωση θέλουμε να δείξουμε ότι με κατάλληλη προετοιμασία και γνώση, συνεπώς σωστή ρύθμιση του διαβήτη, είναι εφικτές μεγάλες και δύσκολες διαδρομές χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι στην εκδήλωση συμμετέχει και η ΕΛΟΔΙ (Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη – http://www.elodi.org/) καθώς και η πλειονότητα των ιατρών ειδικευμένων στον Νεανικό Διαβήτη στην Ελλάδα, ενώ σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε ανάλογη εκδήλωση του χρόνου με πανευρωπαϊκή συμμετοχή (IDF www.idf.org).